Фонд Слободан Јовановић је основан у Београду 26. септембра 2008. године у част и славу академика Слободана Јовановића. Фонд упознаје јавност са делом, визијама и стремљењима, овог, деценијама забрањеног и неправедно запостављеног великана српске научне мисли.
Једна од важних активности Фонда јесте организовање Трибине Слободан Јовановић, која се одржава сваког последњег четвртка у месецу у Малој сали Коларчеве задужбине. Трибина Слободан Јовановић покрива широк спектар политичких и друштвених питања.
Часопис „Држава“ је научни часопис интердисциплинарног карактера. У овом часопису угледни српски и страни аутори, стручњаци из области филозофије, права, политичке теорије, социологије, књижевне критике, историје и других сродних хуманистичких и друштвених наука настоје да поставе темељ легитимном научном говору о српској држави. Такође, овакав темељ постављају и говору о националном питању, политичкој и културној традицији, одговарајући при томе и на питање о смислу и могућностима државе у савременом свету.

БИЛТЕН

Желите да вас једном месечно обавештавамо о новостима на сајту Фонда? Пријавите се! 
fs-s_17-ftslika.jpg

Обавештење